Praktijk Praktijk

4EnerChi is een praktijk bij het Van Rein Instituut in Alkmaar. 
 

4EnerChi, praktijk huidverbetering en massagetherapie te Bergen

Zelfs: Mijn naam is Francisca Immink. Naast de basisopleiding schoonheidsspecialiste heb ik diverse specialisaties gedaan, zoals voetreflexmassage en shiatsu kosmetiek. Ook bij Dermalogica heb ik alle certificaten. Na de opleiding sportmassage ben ik verder verdiepen gaan in diverse massagetechnieken. Zo heb ik 2 jaar voetreflextherapie en de gehele opleiding massagetherapie. Technieken die ik heb heb zijn: holistische massage, haptonomische massage, bindweefselmassage, acupressuur, energetische massage, Ayurvedische massage, chakra-massage en beïnvloeding van gewrichten deur mobilisaties en oscillaties. Daarnaast heb ik veel ervaring met hotstone-massage en klassieke massage.
Als extra aanvulling heb ik het diploma HBO medische basiskennis.

Sinds februari 2019 ben ik ook pedicure. Binnenkort beginnen ik aan de opleiding medische pedicure.
Naast mijn praktijk geef ik ook behandelingen aan bewoners , familie en personeel in het verpleeghuis Oudtburgh in Bergen (behorend tot Magentazorg).
Daar ben ik divers merken en zijn er bij de prijzen. Mede door mijn interesse en goede ervaringen ontmoetten massages, heb ik als docent enkele jaren de praktijklessen van de opleiding NGS wellnesmassage aan het Hamel College in Gorinchem.